Jordi Vendrell Deborda. (Barcelona, 1949).
Cursa estudis de comunicació plàstica a l’escola d’arts i oficis artístics de Barcelona, Escola Massana.
Col·labora amb diferents centres socials, com L’Associació Sant Lluc, Foment Martinenc i altres entitats.
És l’autor d’”Anhels grecs”. “El preu de la vida”. “D’esquena a Déua Déu” i “El carter”. Novel·les que des del vessant de l’anàlisi i la crítica, tracten diferents temes candents presents en l’actualitat.
LD’ençà del segle XVIII, fins ben entrat el XX, les dones trementinaires enfilaven a peu camins i corriols, venen als camperols els xarops, pomades, elixirs i ungüents que elles mateixes preparaven recol·lectant i conreant plantes amb propietats medicinals. Les fórmules magistrals passaven de pares a fills d’ençà de temps immemorials, fins que els avançaments tècnics i la modernitat, van anar fent desaparèixer la professió.
Aquest llibre ens documenta la història d’una dona ramellera, que creu arribat el moment d’endur-se la seva filla Andrea, perquè aprengui la professió. La noia, encara molt jove, i que mai s’havia absentat del mas familiar, descobreix el món. No solament aprendrà la professió, sinó que voldrà tastar la vida que té a l’abast i que li ennuvola els sentits.
L’Andrea no és pas l’única protagonista de la història, sa mare, son pare, i altres actors, tenen certament pes específic en la trama, cuinant entre tots a foc lent, molt lent, un final... impensable?
“Aquell fastigós dia de setembre del trenta-nou va marcar un abans i un després en la vida d’en Francesc. Aleshores era tan sols un vailet de quasi vuit anys, però de cop, el món va aturar-se per ell. El present, esmicolat per la crueltat i la desraó dels esdeveniments l’abocà a un futur incert. A una edat tan tendra, aquell nen haurà de refer la vida transitant per tortuosos camins farcits de perills, i sa mare no sempre hi serà per protegir-lo. Era cert que hi tenia tota una vida al davant, però a cada revolt… amagat, l’esperava el monstre”.